correcte techniek
Sverre Kersten
04/09/2023
1 min

Het belang van correcte techniek

04/09/2023
1 min

Trainen met verkeerde techniek geeft bij sommigen direct duidelijke negatieve gevolgen. Bij anderen lijkt alles in eerste instantie prima te gaan.

Met de juiste manier van krachttraining is er ongelofelijk veel mogelijk. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik als personal trainer nog steeds enthousiast word van nieuwe inzichten en resultaten. Krachttraining is véél meer dan alleen sterker en gespierder worden.

Mensen die net starten met krachttraining willen vaak snel resultaat. Met de gedachte “de perfecte techniek komt later wel.” Als je al wat langer traint, zit je waarschijnlijk op het punt dat je hier de nadelen van hebt ondervonden. Je kan te maken krijgen met (langdurige) blessures of slijtage in gewrichten. Als je al op dit punt bent, ervaar je pijn tijdens het trainen en is de correcte techniek belangrijker dan ooit. Het is belangrijk om de juiste begeleiding te krijgen. Een ervaren personal trainer kan je hier goed bij helpen.

Veel voorkomende gevolgen van de verkeerde uitvoering van oefeningen:

  1. Je schouders hangen naar voren.
  2. Je hebt last van je schouder, onderrug of knie.
  3. Je komt niet (meer) vooruit in je trainingen.

Herken jij jezelf hierin? Neem contact op, dan maken we even kennis. Je krijgt gratis advies en we plannen eventueel een vrijblijvende proeftraining in.

Als je de juiste technieken hanteert kun je de volgende resultaten verwachten:

  1. Een mooi postuur.
  2. Pijnvrij trainen.
  3. Je spieren ontwikkelen zoals je graag wilt.

Je merkt, dat je algemene motoriek verbetert. Nieuwe oefeningen pak je sneller op, omdat de basis staat als een huis.

Dit wil ik! image00003-scaled.jpeg

Reacties